Dijous, 8 de maig a les 19:00, Sala Puig i Cadafalch

En el segon acte de commemoració del 40è aniversari del Grup Català de Sociolingüística, les nostres col·legues Luci Nussbaum, Helena Calsamiglia i Amparo Tusón van repassar la trajectòria de la sociolingüística d’orientació antropològica i interaccional a casa nostra. L’acte tingué un format tipus entrevista conduït per Joan Pujolar. Podeu escoltar-lo en àudio en el següent enllaç.

20140508_190700

 

Amparo Tusón i Helena Calsamiglia explicaren com, a partir de la seva estada a la Universitat de Berkeley, participaren en el naixement de la Sociolingüística interaccional principalment de la mà de John Gumperz, i en un entorn sovintejat per investigadors de referència com Dell Hymes, Joshua Fishman, John Searle, William Labov, Robin Lakoff o Charles Ferguson; i també acompanyades per les joves estudiants Susan Gal, Monica Heller, Kathryn Woolard, Bambi Schiefelin o Deborah Tannen. Amb Luci Nussbaum, parlàrem de com molts sociolingüistes es van decantar per l’etnografia des d’una recerca aplicada a l’ensenyament de llengües i, després, per entendre la incorporació a un sistema educatiu ja estabilitzat d’alumat d’horitzons sociolingüístics diversos.

Facebooktwitterredditlinkedinmail